Самоков

Специализирана полицейска акция следи за нарушенията на пешеходци

Самоков 365

От 4 до 15-ти февруари на територията на цялата страна, в това число и на Софийска област, се провежда специализирана операция, насочена към пешеходци, нарушаващи правилата за движение по пътищата. Проверките са фокусирани върху районите с интензивно пешеходно движение и местата, където се наблюдава неправилно и рисково пресичане на уличните платна.

Контролните действия се налагат във връзка със зачестилите нарушения от страна на пешеходците – неправилно поведение на пътното платно, пресичане на неопределени за това места или неспазване на светлинните сигнали на светофарните уредби, както и поради допускани нарушения от водачите на МПС, водещи до пътнотранспортни произшествия.

В рамките на акцията се извършва също така  и оглед на състоянието на пътищата, вертикалната сигнализация, маркировката, видимостта на пешеходните пътеки, осветеността и други. При констатирани нередности се изготвят сигнални писма до стопаните на пътя. През 2018 г. на територията на ОДМВР- София са възникнали 27 пътнотранспортни произшествия с пешеходци, при които са били ранени 25 и са загинали двама. От началото на 2019 г. при пътни инциденти са ранени двама пешеходци.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close