ОбществоРегионалниСамоков

СПА комплекс „Белчински извор“ с награда от „Сграда на годината“

„Самоков 365“

СПА комплекс „Белчински извор“ бе отличен със специална награда от годишния национален конкурс „Сграда на годината“. Почивното селище, намиращо се в самоковското село Белчин, бе номинирано в категория „Ваканционни комплекси и хотели 2020“.

Националният конкурс „Сграда на годината“ е учреден през 2002 година и е най-популярното у престижно събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България. Целта му е даотличава най-добрите постижения при реализацията на съвременни сградни проекти през съответната година в България, както и свързаните с реализацията им инвеститор, архитект и строител. Организатори на националния конкурс са Градът Медиа груп под патронажа на Министерство на регионалното развитие и благоустроиството. Осъществява се с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България – УАСГ, КСБ, КАБ, КИИП, БААИК. Медиен партньор на събитието е БНТ. Самата церемония ще се излъчи по нациналната телевизия на 17 януари от 16:30 часа.

Спа комплекс „Белински извор“ бе отворен през 2019 година и е един от мащабните проекти на територията на община Самоков. Основният мотив за създаването му е лековитата минерална вода в района. Обектът е разположен на площ от 80 дка и представлява комплекс от затворен тип, разполагащ със собствен минерален извор. Проектът стартира през 2014 година, когато е направена първата копка. Инвестицията е на фирма „Главболгарстрой Холдинг” и дъщерното дружество „Белчин парк“ ЕООД.  Конструктор е инж. Мая Мишева, архитект е инж. Чавдар Георгиев. Бутиковият комплекс разполага с 4 луксозни вили, еко селище с 10 уникални по рода си къщи за гости, спа център с минерална вода, ресторант, летен бар, собствен парк със спортни игрища и детски площадки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close