ОбществоРегионалниСамоков

Спа комплекс „Белчински извор” отваря врати

Анна Манова

Спа комплекс „Белчински извор”, край самоковското село Белчин, отваря врати за посетители. Официалният старт на първия етап на еко селището ще бъде даден на 10 август /събота/. А днес /8 август/ бе неговото освещаване.

Обектът е разположен на площ от 80 дка и представлява комплекс от затворен тип, разполагащ със собствен минерален извор. Проектът стартира през 2014 година, когато е направена първата копка. Инвестицията е на фирма „Главболгарстрой Холдинг” и дъщерното дружество „Белчин парк”. До момента са осигурили 54 работни места, предстоят да бъдат назначени още 15 души.

На тази внушителна площ се намира хотелска част с топла връзка към ресторанта, СПА център, открити и закрити минерални басейни, външно минерално джакузи, лечебни минерални топила, първия в България билков басейн, фитнес център, релакс зона, къщи за гости, детски площадки, алеи за пешеходна и велоразходка, фонтан, чешмичка, красиви паркови пространства и спортни игрища.

 

Управител на комплекса е 33-годишният самоковец Антон Попов. Неговият трудов опит започва още на 16 –годишна възраст, а непосредствено след това е привлечен от сектора на туризма, заради контактите с хора и общуването. Работи в различни хотели като администратор, барман, сервитьор, маркетинг и продажби.  Завършил е „Логистика” в УНСС и две магистратури – „Бизнес администрация” във Великотърновския университет и „Хотелиерство и мениджмънт” в Швейцария. Пред възможността да се реализира в чужбина, избира да остане в родното място. В управлението на „Белчински извор” се включва и младата наследничка на рода Пешови – Анна. Тя е в ролята на генерален директор. Двамата ще ръководят новото еко селище.  Амбицията на младите управители е 4-звездният комплекс да предлага услуги и обслужване поне като 5-звезден.

„Надяваме се през следващата година да спечелим в категорията „СПА комплекс на годината”, това е моето желание. Намирам, че „Белчински извор” освен добри условия за отдих е разположен на ключова позиция – само на 50 км. от София, в близост до Боровец, Седемте рилски езера, Цари Мали град. Като цяло се радвам, че Белчин се развива”, подчерта управителят Антон Попов.

Президентът на ГБС инж. Симеон Пешов допълни, че водещ мотив за изграждането на цялостния комплекс е наличието на лековита минерална вода.Той подчерта, че първоначалната концепция е променена, за да се стигне до настоящия финален вид. Инвестицията по реализацията му възлиза на 18 мил. лв, 12 мил. от тях са кредит.

В началото на август отварят врати 10 къщи за гости, ресторантът и СПА центърът. Лековитата минерална вода, залегнала в легендата за Гала Плацидия, е вдъхновение за изграждането на цялостния „Белчински извор”. Самият СПА център носи името на Гала Плацидия, която е изобразена на специално стъклокерамично пано, намиращо се във вътрешния басейн на комплекса. Ресторатът носи името „Изворът” и ще предлага на посетителите си както българска традиционна кухня от Белчин и района, така и интернационална. Xapaĸтepни зa ĸoмплeĸca ca ниcĸo зacтpoявaнe, ниcĸa плътнocт, виcoĸ ĸлac cтpoитeлни мaтepиaли, бoгaт лaндшaфт и пpoфecиoнaлнo yпpaвлeниe и пoддpъжĸa. Десетте къщи, които са част от еко селището са изградени от различни видове еко материали – глина, конопени тухли, дърво, стъкло, керамика. Всяка от тях е с различен дизайн. Интересно е, че всяка от вилите носи име, повлияно от римо – тракийската история – Киара, Белеца, Виста, Агрила, Тера, Ариа, Вита, Деа, Веста и Стела.

През втория етап към тях ще отворят врати и две двуетажни вили, както и две къщи на влюбените. Бутиковите вили ще се характеризират с лукс. Къщите за влюбени ще разполагат със самостоятелна термо зона, сауна, джакузи с минерална вода и възможност за СПА терапии и процедури. Така общият брой на вилите е 14. По думите на Антон Попов последите четири ще бъдат изцяло завършени до месец.

Третият и последен етап е започването на функционирането на хотелската част. Отварянето и е планувано за 20 декември.

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close