Самоков

„Спаси детето” призовават от РЗИ-София област

RziАнелия Балабанова  

Зелена светлина на проект „Спаси детето” беше дадена на 21 април с еднодневното обучение, проведено в ПТГ „Никола Вапцаров”. Курсът за първа долекарска помощ при спешни състояния е организиран от РЗИ-София област, дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето” и БЧК.

Целта „на упражнението” е немедицинските специалисти от самоковските училища и детски градини да получат практически умения при оказване на първа помощ, когато се налага такава. Това са лица, които пребивават постоянно в училището през деня и би трябвало да притежават дори и минимални знания и умения за справяне с подобни критични за здравето ситуации. Лектори бяха специалисти от Български червен кръст.

Предвижда се вторият етап на обучението по регионалния проект да бъде в община Пирдоп, а третият ще се проведе в община Сливница, поясни Иван Стоянов – инспектор в РЗИ. На мероприятието присъстваше и младшият експерт Лариса Ченгелова. Екипите на всяко едно от училищата и детските градини получиха сертификати за участие.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close