ОбществоРегионални

„Спасителят” и Ивайло Захариев гостуваха в Самоков като част от превантивната програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви

Самоков 365

Животът е толкова хубав, колкото му позволим да бъде. Това показаха актьорите от формация „Улична банда” – София пред самоковските младежи със спектакъла „Спасителят”. Постановката е създадена съвместно с Националния център по наркомании и е насочен към младежката аудитория. Има педагогическа и превантивна цел.

Чрез средствата на театралната игра, Ивайло Захариев, Вера Среброва, Виктория Янева и Валентин Балабанов пресъздадоха нелеката история на едно 18-годишно момиче. То става зависимо от наркотиците по най-прозаичния начин, опитвайки се да не бъде различна от другите. Схемата, в която е въвлечена от наркопласьора Стив /Валентин Балабанов/ и опитите й да се измъкне от порочния кръг предизвикаха много поводи за размисъл сред присъстващите в залата момичета и момчета.

Представянето на „Спасителят” е част от превантивната програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Самоков /МКБППМН/ под патронажа на кмета Вл. Георгиев. Под доста непринуден и автентичен начин беше представен животът на наркозависимите. Не всички успяват да се измъкнат от ада, в който попадат, но някои все пак успяват. Въпросът е трябва ли въобще да се стига до подобна ситуация и заслужава ли си цената, равносилна на човешки живот?  Всеки сам трябва да си отговори. След спектакъла Ивайло Захариев проведе дискусия с младежите по темите на представлението. Актьорът е граждански ангажиран с проблемите, свързани с превенцията на наркоманиите и подвкрепя много инициативи за ресоциализация на зависими младежи.

 

.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close