ЗлободневноРегионалниСамоков

Спазват ли се карантината и предписанията в Самоков?

Анна Манова

Призивът „Останете си вкъщи”, явно не важи за самоковци. В града днес „пъплеха” хора, доста от тях дори не спазваха необходимата дистанция и не носеха маски.

Обявената национална криза не касае тези хора, защото те се държат така сякаш е един обикновен делничен ден. Струпвания имаше на автогарата, около големите и малки хранителни вериги, аптеките и дрогериите. За последните правителството обяви, че само те ще работят, за да не се изпада в паника и хората да могат спокойно да си набавят необходимото. На места основните неща като маски, дезинфектанти, почистващи препарати на спиртна основа бяха изчерпани.

Вчера градоначалникът на Самоков Владимир Георгиев обяви, че се забранява пазарът в понеделник, както и сергиите на общинския пазар. И призова за лична отговорност и мисъл за близките ни, особено на по-възрастните от тях. Днес половината от сергиите работеха на нормалния си темп. Все едно това не се отнася до тях.

Пистите и съоръженията на Боровец в почивните дни функционираха на пълни обороти, въпреки рестрикциите там имаше опашки от желаещи да се спускат по белите писти и да се измесят с всякакви националности. Днес, след редица проверки, решиха – спират да работят, след като са минали стотици хора само през събота и неделя…

Отново правилата са само за онези, които имат елементарно самосъзнание и оценяват реално обстановката. За останалите това са забрани, които не ги касаят.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close