ОбществоРегионалниСамоков

Спад на болните от коронавирус през юли в Самоков отчитат данните

„Самоков 365“

Ситуацията с коронавируса през изминалия месец на територията на община Самоков се нормализира и системата отчита спад, в сравнение с предходния месец юни.

В края на юни диагностицираните с Ковид-19 жители на Самоков от началото на извънредното положение са 184, като само за месеца са 180. За месец юли общият брой на лицата с положителен PCR е 81, което е по-малко от половината, в сравнение със статистиката за юни. Така общият брой на диагностицираните към тази сутрин е 265.

Докато в началото на юли излекуваните са 62, към тази сутрин те са 192, което показва, че с три пъти се е завишил броят на оздравелите. Тези показатели се отразяват и върху цифрата на активните лица. Докато в началото на юли активни са били 117 души, към тази сутрин те са 62, което означава, че са намалели наполовина.  Ако проследим развитието на епидемията по седмици, най-малък брой на диагностицирани лица имаме през последната седмица – 8. Тенденцията е за спад от втората седмица на юли, когато за периода 10-15 юли положителни PCR тестове са дали 13 лица. Миналата седмица статистиката е отчела 11 лица. Най – голям брой оздравели са отчетени през периода 20-25 юли – 29 лица. На 13 юли за пръв път цифрата на активните лица пада под 100. Най-нисък брой на хоспитализираните лица е отчетен на 25 юли, когато в болница са били 18 човека. Към тази сутрин цифрата е леко завишена и те вече са 20. За юли статистиката на починалите от Ковид- 19 отчита 4 лица. Така общия брой стана 8.

От началото на извънредното положение до момента под карантина са поставени общо 1490 лица, като само за месец юли техния брой е 255. Но положителното е, че за изминалия месец е отпаднала карантината на 489 лица. Драстичен спад отчитаме при броя карантинирани в края на юли. Докато в края на юни лицата под карантина са били 253, към тази сутрин те са 41, с което статистиката за един месец отчита спад с 212 човека.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close