ОбществоРегионалниСамоков

Спад на активните с коронавирус в община Самоков

„Самоков 365“

Значителен спад на активните лица с коронавирус за община Самоков отчита информационната система към тази сутрин. Техният брой, спрямо данните от вчера е паднал със 17 и данните към тази сутрин са за 68 лица.

Спадът се е отразил по-сериозно на лицата, които са на домашно лечение, като към момента те са 40, или с 18 по-малко от вчера. Това е най-ниският брой на активни лица, който отчитаме в последните три месеца Преди това, най-ниското ниво бе отчетено на 12 януари, когато бяха 73. Цифрата на хоспитализираните е с един повече от вчера – 28.

Движението на показателите през седмицата е относително стабилно, като настанените в болница се движат между 27 и 29. Към данните от днес отчитаме и най-ниско ниво на карантинираните лица, които към тази сутрин са 42. През изминалото денонощие под карантина са поставени само две лица, а на 8 е отпаднала карантината. Два са положителните тестове за Ковид през изминалото денонощие, като това също е добър показател, спрямо движението на цифрата на новозаразените през тази седмица. Най-висок брой е бил вчера – 5, а най-нисък в сряда – 1.

Общият брой на диагностицираните с Ковид – 19 от началото на извънредното положение до момента е 1034. Излекуваните за същия период са 904. През изминалото денонощие системата отчита голям брой излекувани лица – 17. На фона на статистиката това е добър резултат, като се има предвид, че от началото на тази седмица нямаше излекуван, а за последните десет дни назад до вчера оздравелите бяха общо 4. За съжаление през изминалото денонощие двама граждани на община Самоков са загубили битката с болестта и така общият брой на починалите с коронавирус инфекция стана 62-ма. Тук трябва да се отбележи, че за последните десет дни нямаше нито един починал с Ковид.

През първите 10 дни на януари новозаразените са били 16, а през изминалата десетдневка  – 15. Това показва устойчива тенденция, която се отразява и върху натовареността на здравната система. Докато през първите десет дни на месеца средно в болница са се лекували по 36 души, през втората десетдневка цифрата бележи спад и средния брой е 29. Статистиката за излекуваните през първите десет дни показва, че са оздравели 24 лица, а в периода 11-20 януари – 26.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close