ОбществоРегионалниСамоков

Социален проект ще ангажира 27 трайно безработни в Община Самоков

„Самоков 365“

Кметът Владимир Георгиев подписа договор по проект „Обучение и заетост на търсещите работа, неактивни лица и трайно безработни в Община Самоков” по процедура на МИГ – Самоков.

Договорът е на стойност 289 388 лв. Toй представлява безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, по процедурата на МИГ – Самоков – „Достъп до заетост за търсещите работа и неактивни лица, трайно безработни и лица, отдалечени от пазара на труда, чрез местни инициативи за заетост”.

Договорът е тристранен, като за представляващ МИГ – Самоков подпис положи Йордан Галев, зам. – председател на Управителния съвет на Сдружението и третата страна е Министерство на труда и социалната политика, чрез ръководителя на Управляващия орган на оперативната програма.

Основните дейности при реализацията на проекта са да бъде предоставено обучение за повишаване на професионалната квалификация или придобиване на нова. На следващ етап ще се предостави обучение за придобиване на ключови компетентности и последната дейност предвижда осигуряване на заетост.

В проектът ще бъдат включени 27 лица, като 15 от тях са във възрастовата група между 30 и 54 години, 7 са младежи до 29 години и 5 са над 54 г. Подборът на лицата, които ще бъдат включени в проекта ще се извърши от Община Самоков, като всички одобрени ще бъдат насочени към обучение, а след преминаването на квалификационни курсове и в заетост. Лицата ще се ангажират в дейностите по чистота и озеленяване. Проектът е с продължителност 18 месеца.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close