ОбществоРегионални

Социалдемократът Кольо Парамов: „Българските депутати трябва да имат една цел – денонощно да гонят интересите на страната”

 

По време на свое гостуване в Самоков на 10-ти май/петък/ Кольо Парамов представи своето виждане за развитието на България в контекста на европейските ценности. Поводът за посещението на финансовия експерт с натрупан значителен политически опит са предстоящите евроизбори, които ще се проведат на 26-ти май. Кольо Парамов е представител от квотата на ПП „Обединени Социалдемократи” в листата на партия „Воля”. „ Включването ми в евровота и то точно във формацията, оглавявана от Веселин Марешки е едно много сериозно начинание. Същевременно и дълбоко осмислен политически риск от моя страна” – коментира кандидатът за евродепутат. „Пред нас застава човек със собствено мнение. Имат ли нужда страната ни и Европарламента от такива хора? Да, категорично. Не, че там липсват такива политически фигури, но не и българи, които да налагат родната си страна като фактор”. Тези думи по повод визитата сподели д-р Стойчо Гълъбов  – ръководител на местната структура на ПП „Обединени Социалдемократи”. „Българската социалдемокрация е идеология, партийно обединение с много здрави корени не само в България, но и по света. Кольо Парамов би бил изключително полезен със своята експертиза на икономист в Европарламента, който смея да твърдя е място за изключително компетентни хора, а не за почивка” – обяви още самоковският хирург . Ето какво още сподели кандидатът от квотата на ПП „Обединени Социалдемократи” в листата на „Воля” Кольо Парамов.

Г-н Парамов, какво Ви накара да гласувате доверие на Веселин Марешки и да се влеете в редиците на ПП „Воля”?

Познавам доста добре Веселин Марешки, от 2014 г. и през този период подкрепям изключително активно неговото желание да  форсира присъствието си в политиката. Той доказа, че в един момент може да преодолее една чисто организационна вътрешна своя зависимост и погледна на политиката с други очи. Промени своя стил и започна да реализира програма, която е мечта за социалдемокрацията в България. Личното ми желание е този път да изпратим в Европарламента хора, които не са зависими политически и не са там, за да потребяват, а да изкажат категоричното си мнение и позиция по различни теми.

Възможно ли е 17-те български представители да се обединят и бъдат единни?

Два мандата те бяха само фигуранти. Благодарение на това допуснахме фундаментално груби грешки и пропуснахме шансове. Това, което кандидатите трябва задължително да притежават е много добра професионална подготовка. Успоредно с това да са на „ти” с почти всички въпроси, съставляващи дневния ред на европейската общност. Европейският депутат е с ранг на министър. Имате 17 човека, които са в Европа и 17 в България. Ако тези хора не са стиковани, не са подготвени и нямат съответното виждане за нещата, те са просто едни фигуранти. Европейските депутати трябва да имат една цел –да гонят денонощно българските интереси. Така българската олигархия може да бъде стопирана и ликвидирана поне от части.

Какви са вашите очаквания за ситуацията след 26-ти май?

Надявам се, че хората ще оценят борбеността в голяма част от кандидатите и тя може да ги привлече от части. Тук не става въпрос само за мен, а за хора с ясно изразени идеи. Като личности би следвало те да бъдат избрани и влязат в Европейския парламент.

Кой е Кольо Парамов?

Роден е в Стара Загора. В определен период от живота си работи на границата. Дълги години членува в БСП и като такъв е избран за народен представител в 36 ОбНС. Икономист по образование. Работи във финансовата комисия и след много тежки и силни противоречия заради отказа БСП да се социалдемократизира е първият напуснал партията. В последствие става един от помощниците на Петър Дертлиев като и до настоящия момент не е променял политическата  си платформа като разбиране, изказ и модел на поведение. Счита, че модерната социалдемокрация има голямо отношение към управлението на света. Кольо Парамов е с преференциален вот 105  в листата на ПП „Воля” и българските родолюбци. Част е от българската социалдемокрация от самото създаване на партията.  Завършил е СУ „Св. Климент Охридски” – спец. „Икономическа география”, втора специалност „Философия”, както и международни икономически отношения в УНСС. Интересуват го финансово-икономическите проблеми на държавата, като често коментира тези въпроси във вътрешен и международен план….Ползва широка информационна база за развитието на България през целия преход и е детайлно запознат с финансовите проблеми на държавата.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close