ОбществоРегионални

Софийският окръжен съд върна в ареста Виктор Делигълъбов

Самоков 365

Днес тричленен състав на Окръжен съд – София с председател Пламен Петков и членове Недялка Николова и Анелия Игнатова отмени определението на Районен съд – Самоков и върна в ареста 23-годишния Виктор Делигълъбов. Припомняме, че той беше под домашен арест по обвинение за причиняване на телесна повреда при ПТП след употреба на наркотични вещества. На 12-ти юни обвиняемият прегази с управлявания от него джип 49-годишната Недялка Джикова – обслужваща „Синята зона” в града. Возилото е минало през жената няколко пъти, но шофьорът Делигълъбов твърди, че не е разбрал и усетил нищо.

Към днешна дата пострадалата е в болница и продължава да се бори за живота си, но е в доста тежко състояние. Обвиняемият пък беше с наложена мярка „домашен арест” по разпореждане на Районен съд – Самоков. Близките на Недялка, както десетки други самоковци се оказаха разочаровани от лекото наказание и предишните провинения на Виктор. Организираха протест в търсене на справедливост и призив повече такива неща в Самоков да не се случват. Срещнаха се и с главния прокурор на България Иван Гешев.

В крайна сметка апелът за адекватно наказание явно е чут и е вече с по-тежко обвинение. Според съда има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Към момента са извършени видеотехническа, автотехническа и съдебномедицинска експертизи. Според магистратите той умишлено е прегазил жената два пъти, защото е бил под въздействито на наркотици. Наказанието за това деяние според Наказателния кодекс е затвор от 3 до 12 години.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close