Седмицата

СОУ „Отец Паисий” се включи в конкурса „1000 стипендии”

suЗоя Станкова

Всяка година възпитаниците на СОУ „Отец Паисий” се включват в конкурса на фондация „Комунитас” – „1000 стипендии”.

Проектът „1000 стипендии” е национален конкурс, който обхваща всички  ученици от 6-и до 11-и клас. В него могат да се включат всички деца, които попадат в тази възрастова група с написано есе по предмета, който им е любим в училище и да защитят знанията си.

На спечелилите конкурса фондацията осигурява годишна стипендия –  финансова част, достъп до професионални консултации и кредит за книги.
Резултатите от първия етап на конкурса бяха обявени в края на месец юли, а в края на месец ноември се очакват крайните резултати.

Есетата на Радост Туджарска от 10 „а” клас и Кристина Тотева от 10 „а” клас, както и на Никол Терзийска от 9 „а” клас и Елена Гиздова от 9 „а” клас  успешно пребориха конкуренцията и се класираха за втория кръг от конкурса. Момичетата се борят за основана стипендия с предмет на интереси литература.

Николай Караиванов от 9 „б” клас също взе участие в конкурса, но неговото есе е в областта на биологията. Първият интервюиран по телефона, в рамките на двайсетина минути, е Николай, на когото са били зададени въпроси за защитените територии, защо трябва да ги опазваме, въпроси от предмета биология като цяло, а също и за книгите, които чете и личните му интереси. Най-малко питания е имало върху есето, с което той се бори в конкурса, споделя самият Николай.

Интервютата на останалите възпитанички на СОУ „Отец Паисий” предстоят, като се очаква да са в рамките на тази седмица.

От училището желаят на класиралите се успех и на финалните интервюта и считат, че техните постижения носят не само лично удовлетворение, но и издигат престижа както на СОУ „Отец Паисий”, така и на образованието в града ни.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close