ОбществоРегионалниСъбития

СОУ „Отец Паисий” отбеляза 3-ти март

Анна Манова

“Гордост е да принадлежиш към такъв народ, светещ с пламъка на своя гений. Ние, учителите, се стараем да изграждаме родолюбиви граждани. Пожелавам ви патриотичното чувство, което ни събра днес да ни води и занапред”, с тези думи директорът на СОУ „Отец Паисий” откри началото на тържеството по повод най-българския празник- 3-ти март, организиран от ученическия съвет към СОУ-то. Директорът прочете и поздравителен адрес, изпратен от председателя на СБУ Янка Такева.

Официални гости бяха председателят на ОбС Силвия Стоичева, началникът на регионалния инспекторат на София обл. Христо Андреев, зам.- деканът на Филологическия факултет на ЮЗУ Благоевград Антоанета Михаилова и нейният главен асистент Гергинов.

Водещи бяха Миролюба Ташова от 10 б и Ивайло Божилов от 10 а клас. Учениците, с помощта на техните ръководители, бяха подготвили разнообразна програма. Тя включваше исторически нотки, развяване на знамето „Свобода или смърт”, рецитиране на стихове, песни за България. Директорът Минкова поздрави възпитаничката и гордост за училището  Радост Туджарска, която е показала отлични резултати на олимпиадата по английски език и която е избрала да завърши образованието си в България, а не в чужбина, където е имала предложение. Ева Кичева от 7 а клас успя да грабне публиката със свето пламенно рецитиране на цялото стихотворение на Иван Вазов – „Опълченците на Шипка”.

Малчуганите от ОДЗ „Самоково” взеха участие в празника на по-големите каки и батковци. Като рецитираха и пяха, а публиката бурно аплодираше всяка една тяхна изява.

Момичетата от „Кати денс студио” също взеха участие в концерта с част от спектакъла си „Ангели и демони”, който символично показва борбата на доброто и лошото в човешката природа, но все пак пожеланието е да останем човеци и доброто да е победителят в битката.

Китарен ансамбъл „Акустика”, с ръководител Христо Христов, поздравиха присъстващите. На финала на тържеството всички се хванаха на едно българско хоро.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close