Общество

СОУ “Отец Паисий” достойно представи Община Самоков в регионалния кръг от VI национално състезанието по правопис на английски език Spelling Bee 2016 г.

sledob. kr.Първенците в училищния кръг на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, Александра Йорданова и Весела Маринова се състезаваха на 26 март 2016 г. в гр. София в реално време с още над 400 участника от гр. София и областите Перник, Варна, Пловдив, Бургас, Плевен в регионалното състезание.

Дванадесетгодишните момичета се представиха достойно, имайки  предвид голямата конкуренция и малката си възраст. И в двата кръга на състезанието – Morning Spelling  и Аfternoon Spelling борбените петокласнички на СОУ „Отец Паисий” гр. Самоков се наредиха в челните редици на най – добре спелуващите ученици в страната ни.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

sutre6ni kragoveSpelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 274 училища в страната.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close