Култура

СОУ „Отец Паисий” в израз на добри сърца

SOU3Зоя Станкова

Коледа е времето, което сякаш припомня на хората, че колкото и добри да са винаги има още накъде. Напомня, че за доброто няма сезон, време и ограничения, а са необходими просто разбиране, сърце и съпричастие.

Благотворетелен базар от картини направиха ученици от СОУ „Отец Паисий” пред заседателната зала в Община Самоков на 18.12.2014 г. Рисунките на базара са дело на талантливите възпитаници на Лалка Чавдарова, ученици от пети, шести, седми и осми клас.

От изложбата-базар е събрана сумата от 280 лв., като парите е предвидено да отидат в Центъра за настаняване от семеен тип.

В СОУ „Отец Паисий” има шест деца, които са от този център, в седми, осми и девети клас, но парите, разбира се, са предназначени за всички в центъра.
Инициативата за изложбата-базар в Общината е на ученическото управление на СОУ „Отец Паисий” като негов представител е Миролюба Тошева.

В духа на Коледа днес възпитаниците на Силвия Ненова от вокалната и танцовата групи към училището ще се включат в концерта на ПГ „Константин Фотинов”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close