Местен бизнес

Сотир Немов: „Доверието на клиента е най-важно”

Анна Манова

Самоковската фирма „Си Комерсиал 7” беше удостоена с престижната награда „Продукт на годината”. Тя е за успешно реализирана иновация, а продуктът грабнал отличието е руло „Свежест”. Наградата, която е във вид на доверие на клиентите и се поставя с отличителен знак на продуктите в множество категории, е основана през 1987 година във Франция и от се провежда от тогава до днес в над 40 страни.  А тази година стъпи на българския пазар.

Продуктите и услугите, които кандидатстват трябва да демонстрират иновация в своята категория.  Тя може да се съдържа във функцията, дизайна или опаковката. В първото издание на „Продукт на годината” в България бяха отличени 19 продукти и услуги, като в категорията „рула”, приза грабна фирма „Си комерсиал 7” за серията рула „Свежест” – сладко изкушение без консерванти, без изкуствени оцветители, без ГМО, с ниско съдържание на мазнини и с до 70% свеж плод.

Замисълът на отличието е да се промотира здравословната конкуренция в различните сектори на икономиката, базирайки се на един от най-основните фактори – гласа на потребителите. „Полученото логото е независима препоръка”, както каза „виновникът” за идването на наградата в България Ралица Бехар.

Собственикът на фирмата Сотир Немов и неговият екип получиха престижната награда на специална церемония на 27 април в Sofia Event Center. Г-н Немов обобщи, че зад успеха на един продукт стоят качествените суровини и усилията на целия екип.  

Г-н Немов, вие имате дългогодишна практика в „сладкия бизнес”, как се създава продукт, който да  е иновативен и предпочитан на широкия пазар?

С екип от специалисти и много труд. На първо място е визията за това какво искаш да създадеш и за кого е предназначено. Да решиш коя е твоята таргет група и какво ще им даде ново и полезно този продукт. С две думи какви ще са ползите за клиента.

Има ли тънкост, с която лесно се печели потребителския вкус?

Да,с качествени суровини и обучен екип.

Как, според Вас, един продукт достига до повече домове в България?

Първо с доверието на клиента, след това с правилна и добре подредена дистрибуционна мрежа, с която да се покрие страната и търговските обекти.

Един от полулярните Ви продукти – рулата „Свежест”, са удостоени с престижното отличие „Продукт на годината”. Това е първата и най-голяма награда за иновациите в продуктите и услугите, която се базира на потребителското мнение. Как решихте да се включите в този конкурс и как се спряхте на точния продукт?

Следя този конкурс от няколко години извън България. За консуматорите в страните в които се провежда,това е като барометър за тях за да се ориентират в морето от стоки и услуги. В този конкурс не можеш да нагласиш резултата, защото оценката се дава от 2000 консуматори включени в дегустациите и изследването на вкусовете.Тази година конкурсът се провежда за първи път в България и се надявам че ще се развие в следващите години.

Какво е най-специфичното за рулата „Свежест”? Ще споделите ли някоя производствена тайна?

Къс срок на годност, отсъствие на консерванти, използваме само джемове (сладка) от български производители с 55 до 70% съдържание на плод, свежи яйца, които пристигат охладени ден преди да се произведе продукта. И много любов, разбира се, при неговото производство.

Кои бяха най-основните Ви конкуренти във Вашата категория?

Ще получим тази информация в следващата седмица.Знам че са производители от България и чужбина. Прието е след края на конкурса, всички участвали компании да получат изследването на “Нилсен” с потребителите и да се види каква е оценката им.Това се случва до 10 дни след обявяването на победителите.

Какво означава тази награда за един бранд?

Признание, но и задължение да се поддържа нивото. А и да се работи по други иновативни продукти. Само преди няколко дни пуснахме на пазара продукт-бисквити с мотиви от българските шевици. Бисквитите са с брашно от лимец и елда по специална рецепта. На кутията сме обяснили каква е силата на българската шевица, какви послания носи и каква енергия се съдържа в нея. Не знам дали знаете, но например пафтите на дамската носия имат специални елементи, които се грижат за здравето на жената и младите момичета да могат да имат чеда.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close