Седмицата

Сняг, дъжд и невероятно емоции на дамското рали „Осми март”

DSC 9763За втора поредна година пред ”Арена Самоков” екипите на „Самоков 365” и БФАС организираха дамското рали по повод празника на жените 8-и март.

Началото започна с дъжд, който бързо премина в сняг, но това не спря смелите жени на Самоков, които въпреки незавидните метеорологични условия, показаха завидни умения зад волана. От 19 записали се дами в състезанието се включиха 14 от тях, като тази година за разлика от предишната, нямаше нито една отказала се или незавършила по време на етапите. Сензация за всички бяха две от колите – едната с гръцка, другата с английска регистрация.

Категориите бяха разделени в двата класа до 1.6 сс и над 1.6 сс заради скоростната отсечка, която несъмнено беше най-големият атракцион и всички очакваха с нетърпение.

Събитието уважи народният представител от 42-то НС Ирена Коцева, а приветствени думи към участничките поднесоха Сотир Немов и Чавдар Здравков.

След обработването на резултатите класирането се оформи така: в клас до 1.6 сс победител стана Спасимира Зърнева с време 1,53 без никакви наказателни секунди. Веднага след нея се нареди Христина Христова с време 2,02 и 5 наказателни секунди. Трета в този клас е Яна Василева с минимална разлика във времето – 2,05 и 15 нак.сек.

В по-високия клас над 1.6 сс победител тази година е Елеонора Младенова, която даде време 1,38 и 10 нак.сек. Второто място е за Росица Санкийска, която закова стрелките на 1,51 без нак.сек. и третото място си заслужи Александра Ангелова с време 1,55 без нак.сек.

Преди официалното награждаване дойде ред на тест драйв шоуто на Peugeot, за което се записаха над 50 души. Трите модела, които бяха на разположение бяха модела на Peugeot – 208, 308 и 2008. Голямата награда от тях е дамски велосипед, но притежателят му ще бъде определен в края на март чрез томбола. Награди имаше за всички дами, включили се в състезанието, а за финал организатори и участници си направиха обща снимка.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close