ЗлободневноОбществоРегионалниСамоков

СНЦ „Ти си доброто“ и много доброволци станаха съпричастни към апела за помощ на семейство в нужда

„Самоков 365“

Сдружение „Ти си доброто“ и множество доброволци станаха съпричастни към апела за помощ на семейство, изпаднало в нужда. За много кратък период, в рамките само на няколко дни, бяха събрани дрехи, хранителни продукти и учебни пособия за децата и семейстовто.

Преди около седмица доброволките от Сдружение с нестопанска цел „Ти си доброто“ получават сигнал с молба за помощ към семейство от Самоков, което е изпаднало в труден момент. На този етап единствено майката работи, но финансово са крайно нестабилни и голяма част от получавания доход вече е записан като задължение в магазина.

Семейството е с две момчета на възраст от 5 и 7 години, които не могат да се подготвят за училище. Младите жени от СНЦ – Димитрина Тоскова, Мария Шейнова и Габриела Панева, успяват да се погрижат за всичко необходимо за училище. Също така организират кампания в социалната мрежа и за кратко време в офиса на Сдружението се отзовават хора, които с готовност помагат.

„За пореден път се убеждаваме, че в Самоков желаещите да помогнат винаги са повече от нуждаещите се. От дарения събрахме много дрехи нови и носени, но запазени, както и обувки за настоящия и за зимния сезон. Хората донесоха и страшно много трайни хранителни продукти, препарати и лакомства за малките. Напълнихме две коли с нужните неща и ги откарахме в Долна баня, където се намира в момента семейството, защото тук са останали без квартира, понеже не са плащали наем“, споделиха от СНЦ „Ти си доброто“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close