Общество

СНЦ „Коалиция за граждански проекти” ще защитава интересите на самоковци

Анелия Балабанова

Само преди няколко дни беше учредено Сдружение с нестопанска цел „Коалиция за граждански проекти”. То ще изпълнява ролята на колективен омбудсман в Община Самоков. Сред неговите създатели са един бивш народен представител, петима бивши общински съветници и един кандидат за кмет на Община Самоков от местните избори през 2015 г. Гостите на срещата – инж. Калин Крулев от Пловдив и инж. Любомир Симидчиев от София, приветстваха присъстващите с кратки изказвания. Л. Симидчиев сподели своя опит като член на УС на СНЦ „Достойнство, отговорност, морал” /ДОМ/.  К. Крулев коментира, че подобни сдружения са натоварени и със своеобразна просветителска мисия. Дойде ред и за същинската част.

С 22 гласа, присъстващите избраха за председател на учредителното събрание д-р Константин Панев. Произнесоха се единодушно относно УС, сформиран от инж. Славчо Тасев, Анжелино Димитров /учител по история и география в ОУ „Христо Максимов”/, Илия Масларски /икономист/, инж. Антон Пиргов, д-р Константин Панев, инж. Рашко Гьорев и инж. Славчо Георгиев. По време на учредителното събрание присъстващите взехарешение за създаване на Експертна група към Сдружението. В състава на същата са включени Йорданка  Йорданова, инж. Христо Рътаров, адв. Любка Каймаканова, Димитър Стойчев /математик/ и Ива Дамянова /бизнесмен/. Споменатите членове на ЕГ към СНЦ „КГП” могат да участват в заседанията на УС на Сдружението и имат право на съвещателен глас.

По време на срещата стана ясно, че преди да се стигне до учредяването на юридическото лице с нестопанска цел за обществено полезна дейност е имало дълга подготовка – проведени са три предварителни работни срещи – на 09.06, 04.07 и на 22.09.2017 г. В най-кратък период предстои да се проведе събрание, на което да бъде избран и председател на Сдружението.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close