РегионалниСки и зимни спортовеСпортСпорт

Сноубордистът Валентин Миладинов с два медала за ФИС от състезанието в Гърция

Илиян Чалгънов

Самоковският сноубордист на клуб “Бороборд” Валентин Миладинов постигна отлични резултати и успя да спечели златен и сребърен медал, в дисциплината бордъркрос, в състезание от календара на ФИС. То се проведе на 23-24 февруари в гръцкия ски курорт Ворас – Каймакчалан Едеса.

В първия състезателен ден Валентин стана втори, а първата позиция бе заета от гърка  Никос Граматикополос. В призовата тройка се нареди и Тодор Йович от Сърбия. Другият състезател на “Бороборд” Борис Петров се представи задоволително и завърши шести.

Миладинов успя да грабне златото на следващия ден, като остави гъркът Граматикополос на втората позиция. Бронза грабна друг българин – Влади Камбуров от “Спорт Екстрийм”. Борис Петров отново зае шестата позиция.

“Състезанието протече добре, като очаквахме повече и от двамата ни състезатели първия ден, но условията не го позволиха. Беше доста мъгливо и студено. Доволен съм от представянето на Валентин в последния ден. Другият наш състезател Борис Петров постигна задоволителни резултати като в последните няколко спускания се представи над възможностите, което е много добре”,  заяви за “Самоков 365” треньорът Даниел Москов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close