РегионалниСамоковСпорт

Сноубордистите от „БороБорд” с един златен и два сребърни медала от Олимпийския зимен фестивал

„Самоков 365”

Много добро представяне направиха самоковските сноубордисти от клуб „БороБорд” в Осогово на 21 февруари. Те взеха участие в седмото издание на Олимпийския зимен фестивал, като обогатиха актива си от медали с един златен и два сребърни. Тази година в състезанията се включиха над 380 млади български спортни таланти в белите дисциплини. Традиционните състезания от година на година се превръщат в своеобразни държавни първенства за бъдещите ни надежди.

Стартовете на бордистите бяха много емоционални. Те се случваха под зоркия поглед на Виктор Жеков, треньор на световната звезда в бордъркроса Сани Жекова. Децата демонстрираха завидни умения във фънпарка. В общо шестте старта на трите възрастови групи, половината злато отиде на адрес „Амерспортс”, останалите титли бяха за „Мотен” и за самоковския клуб „Бороборд”.

Със злато се окичи нашата състезателка Яна Попова, която се явява като един безспорен фаворит сред момичетата в категория U11. От началото на сезона тя няма загубено състезание. И този път Яна надви конкуренцията и се класира на първа позиция. На второ място в групата на U13 се изкачи Кристиян Крумов, а втора позиция в U15 е за Неда Пенчева.

Интересно е и при по-малките, където групата е смесена. На тях им е по-трудно, защото мерят сили с деца, които са с две години по-големи. Но това не им попречи да се представят достойно. На четвърта позиция се нареди Иван Ахтаподов, на 5-то място Антони Антонов, на шеста позиция се класира Данаил Барански, а на осма Камен Докузов. В тази група участваха 27 състезатели.

Сноубордистите от „БороБорд” с треньори Христо Ахтаподов, Костадин Ахтаподов и помощник – треньор Даниел Москов отново демонстрираха качества на Олимпийския зимен фестивал. Само преди седмица /11-17.02/ те участваха на Държавен шампионат по сноуборд за деца и юноши, където клубът доказа своите позиции като се завърна с най-много медали и призови места. В момента към „БороБорд” се числят около 40 състезатели във всички възрастови групи.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close