ОбществоРегионални

Слухове за предполагаемо изнасилване разбуниха духовете в Самоков, има ли прикрито престъпление?

Самоков 365

Слухове за предполагаемо изнасилване разбуниха духовете из Самоков. Започнаха да се носят какви ли не градски легенди, тъй като официална информация до момента липсваше. Във връзка с наше запитване от пресцентъра на ОДМВР – София информираха, че сигналът е от 23-ти септември. Около 13.50 часа жена от Доспей съобщава в РУ-Самоков, че четирима мъже са качили насила 14-годишната й дъщеря в лек автомобил “Мерцедес” и са се оттеглили в неизвестна посока. Действието се развива в центъра на Самоков. Майката подава сигнал и служители на РУ-Самоков предприемат незабавни издирвателни действия.

Момичето е намерено на черен път в посока Драгушиново.  В хода на разследването са задържани четиримата младежи от ромски произход – водачът на лекия автомобил и останалите трима, единият от които от Ихтиман. Веднага е направено освидетелстване и е установено, че момичето е девствено. Противопоставят се нейните твърдения и тези на останалите, в резултат на което е назначена  псих. експертиза. По случая е образувано досъдебно производство. Изясняването на обстоятелствата около случая продължава под ръководството на наблюдаващия прокурор Ваня Панева.

Обстоятелствата около предполагаемото престъпление повдигна на дневен ред доста въпроси. На първо място – трябва ли да се премълчават или прикриват подобни противообществени деяния и посегателства срещу децата на Самоков. Можем само да предполагаме какво щеше да се случи, ако майката не е реагирала и подала сигнал на време. Всъщност може и да се е случило, но да е добре замаскирано и то не без участието на институциите. Коя е жертвата в такъв случай – вероятно нападнатото момиче, може би обвинените без основание младежи, които обаче с или без вина отвличат човек посред бял ден или пък всички ние, тънещи в неведение за подобно варварство.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close