Регионални

Служители на Cola-Cola вдъхновиха младежите от ПТГ „Никола Вапцаров” и дадоха старт на успеха

Анелия Балабанова

В „кухнята” на Coca Cola HBC се потопиха момичетата и момчетата от специалност „Икономика и мениджмънт” в ПТГ „Никола Вапцаров”. Поводът беше гостуването на двама от специалистите в компанията за безалкохолни напитки – Ангелина Григорова и Стоян Ангелов, които разказаха за извървения път и настоящата си работа. По този начин те се постараха да бъдат от полза за младежите, които все още не са намерили своя професионален ориентир. Не винаги нещата, за които мечтаем се случват лесно, но такъв е животът и това носи своето очарование.

Доказателство е Стоян, който след като завършва математическата гимназия в своя роден Благоевград започва да изучава молекулярна биология в СУ „Св. св. Климент Охридски”. Още от първи курс учи и паралелно с това работи в хотел на една от най-ниските позиции – като пиколо. С навлизането в работата идва и желанието да се развива в туристическия бранш. Издига се на различни нива в йерархията след кандидатстване се озовава в клон на хотелската верига, намиращ се в Полша. По това време се появява желанието да опита късмета си като част от екипа на платформата за резервации booking.com. Съдбата обаче си знае работата и има други планове. Това става ясно след едно обаждане от Coca Cola, където работи вече две години. 33-годишният мъж е пример за младите хора, че можем да не работим това, което сме завършили, но не трябва да спираме да се учим, трупаме умения и професионален опит. Като вид надграждане той завършва и бизнес администрация. В другата крайност е неговата колежка Ангелина Григорова. Тя е завършила „Масови комуникации” и отговаря за връзките с обществеността в компанията.

Гостуването на Стоян и Ангелина в ПТГ „Никола Вапцаров” беше част от програма „Дай старт на успеха”, която стартира от началото на 2017 г. За 2018 г. през нея са преминали 2 800 младежи от 14 града с над 90 ментори, включително от „Джуниър Ачийвмънт”. Един от обучителите е Биляна Стамова – преподавател в ПТГ „Никола Вапцаров”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close