Злободневно

След стопяването на снега зейнаха ями

Анна Манова

 

Веднага след първите топли дни и стопяването на снега по уличните платна в Самоков зейнаха сериозни ями. Почти всички улици в града, особено централните такива, са в окаяно състояние.  Шофьорите се оплакват от това, че на места дупките са толкова нагъсто, че е невъзможно да не си счупиш колата, избягвайки ги. Други казват, че при шофиране колите им направо се носят почти неконтролируемо по асфалта, осеян с пропасти.

От Община Самоков са запознати с проблема, като кметът Владимир Георгиев сподели в началото на седмицата /06.02/, че е обиколил навсякъде и е видял пътната обстановка. „Ние сме дали срок до месец октомври за всички, които се присъединяват към водопровода и канализацията към ВиК. Повечето от дупките са в следствие на такива присъединявания, защото се случват до зимата, после ги затрупва сняг и макар собствениците на обектите да са си заплатили и депозит за отремонтиране на съответната улица, този процес става доста по-дълъг. Присъединяването към ВиК най-късно до септември-октомври ще помогне засегнатите участъци да се ремонтират навреме, преди зимните снегове и студове. Временно до настъпването на пролетта ще се извърши застилане с временен насип на места, за да не си чупят шофьорите колите. Ниските температури също са предпоставка за появяване на дупки”, сподели Георгиев.

Окаяно е състоянието на отремонтирания преди около 3 години участък пред Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859” . Проблемът там е в нездравата основа и полагането на асфалт отгоре, без да е ясно от къде минава канализацията. Кърпежи на дупки последваха почти веднага след полагането на новата настилка. В момента тази централна улица, както и много други, е пълна с ями.

 

 

Предвиждат се сериозни кърпежи по ул.”България”, ул. „Подридна”, ул. „Отец Паисий”, кв. „Самоково”, както и цялата ул. „Преспа”. Ако времето е подходящо тези дейности ще стартират още през март, подчерта градоначалникът Георгиев.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close