Злободневно

След пороя свлачище отнесе част от паметниците на гробищен парк „Ридо”

Анна Манова

Неприятна изненада очаква всички онези, които имат намерение да посетят своите починали близки, особено ако те се намират в новото разширение на гробищен парк „Ридо”. От поройните дъждове в началото на месец юли /3 юли/ се е образувало свлачище, което е успяло да събори част от паметниците, дори някои от тях не се виждат.

Става въпрос за тези, които се намират в най-дясната част, непосредствено под оградата, която разделя гробищния парк и мотополигона. В това ново източно разширение няма стабилно изградена стена, а само мрежа. Точно това е и една вероятните причини солидно количество земна маса да затрупа гробовете и да стигне дори до част от пътеката.

В момента терена се чести, като се изнася земята с багер. Тази дейност е започнала в началото на тази седмица. Припомняме, че в новоизградената част не се допуска поставяне на заграждения, а само на паметни плочи. Причината е, че поставените заграждения на гробните места препятстват косенето на трева и поддържането в добро състояние на тревните площи от общинска администрация. С оглед на това в новоизграденото източно разширение на гробищен парк „Ридо“ не се допуска поставянето на ограждения, засаждането на цветя и декоративни растения, монтирането на различни съоръжения. Идеята на общината е да се озелени терена и да се освободи пространство за по-добрата поддръжка на зелените площи. Със средствата от събраните такси се благоустрояват гробищните паркове – изградена е чешма на гробищен парк Ридо, построен е Дом на покойника, извършено е разширение на гробищен парк „Ридо“ от изток, ремонтирана е постройката на гробищен парк „Стадиона“, поставени са плочки на централните алеи и други. А след образувалото се свлачище от Общината ще помислят за доизграждане на остатъка от подпорната стена, благодарение на която в горната част, непосредствено вдясно от входа на гробищен парк „Ридо” няма поражения.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close