КриминалниРегионалниСамоков

След побоя над полицаи в Самоков – двама са задържани, един е с домашен арест

„Самоков 365“

 След побоя над униформени лица в Самоков в средата на миналата седмица, стана ясно, че тримата нападатели са заловени.

Нападателите бяха привлечени към наказателна отговорност за причиняване на телесна повреда. Като двама са с наложена постоянна мярка за задържане, а третият  е с домашен арест.

Припомняме, че в хода на проведената на 16 юни мащабна полицейска акция са задържани тримата мъже, участвали пряко в нападението над полицейски служители в сряда вечерта. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, на 17 юни, извършителите са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 269, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 от НК и арестът им е удължен за срок до 72 часа.

Вчера  бяха гледани мерките им за неотклонение в Районния съд в града, където имаше засилено полицейско присъствие. А голяма част от близките на задържаните се бяха събрали пред сградата на съда, за да чуят присъдата. На двама е наложена потоянна мярка за задържане, а на третия – домашен арест.

Единият от арестуваните е синът на криминално проявения Трайчо Василев – Пиже. Името на Василев бе забъркано преди години с измама с ток в града, по-известно като Частно енерго и с побой над журналисти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close