Обща категорияРегионалниСамоков

След едномесечно затваряне Вътрешното отделение възобновява дейност

„Самоков 365”

От утре Вътрешното отделение на самоковската болница възобновява дейността си в пълен капацитет. Отделението бе затворено за срок от един месец по повод COVID-19.

В отделението се извършва крайна дезинфекция и то ще възобнови нормалната си дейност за лечение на пациенти по всички клинични пътеки, за които МБАЛ-Самоков има сключени договори с РЗОК. Взети са всички мерки за сигурност и се спазват всички препоръки на СЗО и РЗИ-София област.

Управителят на здравното заведение д-р Красимира Ковачка поясни, наложената карантина на отделението е свършила преди една седмица, но са изчакали да изтекат карантините и отпуските на специалистите във Вътрешно отделение. Те са приключили вчера и от утре се възобновява дейността. Стана ясно също, че всички PCR тестове на лекарския, сестрински и санитарен персонал са отрицателни. Правят се тестове за коронавирус на плановите пациенти.

На този етап няма да има отделение за настаняване и лечение на Ковид -19 в МБАЛ – Самоков, категорична е д-р Ковачка. Разгледан е въпросът желаещи лекари и сестри от болниците в областта да помагат на своите колеги в УМБАЛ „Св. Анна”, където вече има недостиг на специалисти. По думите на управителя на самоковската болница това би следвало да е доброволно решение и за момента няма конкретни имена на специалисти от Самоков, които да бъдат командировани. Предстоят разговори.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close