РегионалниСамоковСпорт

СК „Чамкория” с четири медала от Осогово

„Самоков 365”

Ски клуб „Чамкория” се завърнаха с четири медала от Олимпийския зимен фестивал, провел се в Осогово тази седмица. Състезателите спечелиха два сребърни и два бронзови медала.

В състезанието, провело се на 21 февруари, първи на старта застанаха алпийците. При момичетата във възрастовата група U14 на втора позиция се нареди нашата състезателка Росица Мирчева, като първото и третото място бяха за състезателите от Банско, съответно Симона Цекова и Александра Караджова. При момчетата в същата категория сребро взе Мартин Мартинов, а бронз Владимир Карнолски. София Стоянова се класира трета в категорията на 16-годишните. Така нашите състезатели взеха общо четири медала в първия ден от състезанието.

Трета поредна зима ски-център Осогово е домакин на Олимпийския фестивал, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Организатори на събитието, което се провежда за седми път под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“ са Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“. И двете организации имат за свой приоритет развитието на спорта сред младите и насърчаването на талантите в ранна възраст.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close