РегионалниСамоковСпорт

СК „Соколец“ с набор медали от Държавното първенство по ски ориентиране

„Самоков 365“

От трети до седми февруари край Белмекен, в местността „Куртово“, се проведе Държавно първенство по ски ориентиране. Организатор на първенството бе, БФО и СКО „НСА – Сивен“. Въпреки топлото време за сезона ориентировачите от клуб „Соколец“  успяха да се представят достойно и съвсем заслужено спечелиха призовите места. В четиридневната надпревара  самоковци завоюваха цели девет медала –  1 златен, 3 сребърни и 5 бронзови.

Първият ден в спринтовата смесена щафета участваха Даниела Жаркова и Петър Бранков, които още опипваха терена. Поради изпусната точка не успяха да влязат в класирането, но пък затова  в следващите дни показаха характер на истински самоковци.  За деня първи се оказаха Ски клуб „Хемус Троян“ с Теодора Малчева и Станимир Беломъжев. Втори се наредиха „Браун тим“ -Велико Търново със Стефания Димитрова и Николай Димитров, трети пък бяха „Карлък“ –  Смолян с представители – Андрея Дяксова и Игнат Орлов.

Вторият ден на /4 февруари/ когато се осъществи спринтовата дистанция, клуб „Соколец“ показа, че не случайно е един от фаворитите за медали.

Първи в М21Е, беше над всички Станимир Беломъжев от СК „Хемус Троян“, втори –  Мартин Пенчев от „Узана“ – Габрово, а трети се нареди самоковския представител Боян Софин. Петър Бранков – М40 се класира пети, а при Ж45 – Даниела Жаркова успя да спечели трето място с бронзов медал.

В третия ден /5 февруари/ в дългата дистанция по ориентиране клуб „Соколец“ – Самоков успя да разчупи каръка и състезателите ни се класираха: М21Е -Боян Софин със сребърен медал и време 1 час 19 минути и четиридесет и седем секунди като в тази категория първи беше отново Станимир Беломъжев от  „Хемус Троян“, трети остана Николай Димитров от „Браун тим“ /Велико Търново/, Петър Бранков и Даниела Жаркова останаха на крачка от медалите на четвърта позиция, съответно в групи М40 и Ж45.

През четвъртия ден /6 февруари/ в средната дистанция, клуб „Соколец“, успя да спечели няколко медала. В елитната група М21 подреждането бе същото, както и на средната дистанция и Боян Софин прибави още един сребърен медал, Михаил Михайлов – М35 зае престижното първо място и златен медал. В М40 Николай Недев спечели бронза, а Петър Бранков отново се оказа четвърти. Даниела Жаркова Ж45 също се нареди на челните места с трето място и медал.

Последният ден на /7 февруари/ на Държавното първенство по ориентиране, проведено в местността „Куртово“ в щафетите нашият самоковски клуб „Соколец“, отново се окичи с медали. В елитната група М21Е в състав – Николай Недев, Михаил Михайлов и Боян Софин щафетата се класира на трето място от 18 щафети. Първи отново беше клубът на „Хемус Троян“, а втори останаха „Браун тим“. Ветеранската щафета в състав – Даниела Жаркова, Антон Гочков  и Петър Бранков при М35 успяха да вземат сребърното отличие.

В резултат на провелото се държавно първенство самоковци завоюваха 1 златен, 3 сребърни и 5 бронзови медала.

Състезателите на клуб „Соколец“, успяха да се представят съвсем достойно и да сторят и невъзможното, за да може Самоков отново да е сред най-добрите в ски ориентирането.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close