РегионалниСки и зимни спортовеСпорт

СК “Рилски скиор” с пет медала на бягането за “Купа Самоков”

Ски бегачите на клуб “Рилски скиор” грабнаха общо 5 медала, на провелото се днес състезание по ски бягане за “Купа Самоков”, в Боровец. Състезанието стартира.

В масовия старт при момчетата U18 на 5 км, златото грабна Божидар Димитров/Р.скиор/, а 4-ти завърши Петър Марков/Р.скиор/. При момичетата в същата категория, с време 20:54 бронза спечели Мария Видинова/Р.скиор/, а Ивана Гирова/Р.скиор/ остана 4-та.

В категория U16 при момчетата, Александър Огнянов /Р.скиор/ завоюва бронза. Марио Матиканов бе безапелационен при 14 годишните и отвя конкурента си с цели 24 секунди преднина за златото. При 12 годишните Дани Чолаков взе златото и отново с разбиваща преднина, пред втория Георги Джоргов.

74 деца от седем клуба от цялата страна участваха в състезанието за купа „Самоков“ в ски бягането, организирано от „Бороспорт“, СК „Рилски скиор“ и Българска федерация по ски. Надпреварата се проведе на писта “Бистрица” в Боровец и беше част от бяганията за купа „Надежди“. Момчетата и момичетата бяха разпределени в четири възрастови групи: до 12, до 14, до 16 и до 18 години. С най-много призови места си тръгна отборът на Паничище – 11 медала, следван от Рилски скиор – 6 отличия. На почетната стълбичка се качиха състезатели и от Банско, Тритон екстрийм и Чепеларе.
– Хиляди благодарности на организаторите на състезанието от „Бороспорт“ за отличните условия, които ни предоставиха – каза старши треньорката на Рилски скиор и учителка в спортното училище в Самоков Лиляна Кръстева. – Писта „Бистрица“ беше перфектна, все едно децата караха на олимпиада. Доволни сме от показаното в днешния ден. Момчетата и момичетата тренират добре и имат много добри резултати, а когато се състезават при подобни условия, показват най-доброто, на което са способни и се палят още повече по този спорт.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close