Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Скейт паркът в „Крайискърец” може да бъде опасна атракция, необходима е мрежа

Анна Манова

Скейт паркът, разположен в крайречната зона, е една иновативна атракция, която ежедневно събира на едно място практикуващите там определен спорт и множество деца от различни възрасти. Непосредствено до него е разположен детски кът. Прави силно впечатление, че няма плавен преход между двете съоръжения, а достъпът е изключително безпроблемен. По този начин децата, които играят в детския кът и се изплъзнат дори за малко от погледите на своите близки могат безпроблемно да се озоват в пула на скейт парка, точно в момент, в който някой кара вътре тротинетка или скейтборд. И е въпрос на миг и на бърза реакция децата да се разминат без травми. Има поставени указателни табели, но те не са достатъчни да въведат необходимия ред на спортното пространство, което не е обезопасено с нужната мрежа или с наличието на назначено за тази работа квалифицирано лице.

Най-голям хаос на скейт парка настава в часовете след 17:30 часа, когато има сериозно струпване на деца и скейтбордисти на едно място. Опасно е, защото самата настилка е бетонова и е доста динамична. Спортуващите там карат с известна скорост и има вариант да не успеят да реагират на време или да изпуснат от контрол скейтовете си, и те да се стоварят на главите на някоя преминаваща от там майка с количка или на някое малко дете. Съвсем настрана остават постоянните препирни, които се чуват между спортуващите там и малките хлапета, използващи пула за пързалка. Родителите също негодуват от неуредиците.

Това, което трябва да се направи е самият скейт парк да се обезопаси с мрежа, нещо, което не е помислено от самото начало, но може да бъде поправено за кратко време. Трябва да се направи с оглед на превенция на всички деца, които с родителите си прекарват по няколко часа в крайречния парк. И не на последно място скейт паркът да се използва по предназначение за подготовка на нашите спортисти, които жънат успехи от различни състезания и нареждат Самоков сред най-добрите в тази област в страната.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close