ОбществоРегионални

Скаутски дни в Боровец

Самоков 365

Планински приключения и щури забавления на открито очакват малчуганите по време на скаутските дни в Боровец. На 29 и 30 юни малки и големи могат да се включат в едно различно преживяване, с което да опознаят и заобичат планината. Разделен на две части, скаутският ден учи децата как да обичат природата, да пазят околната среда и да оцеляват на открито.

Сутринта между 10:00 и 12:30 часа, те ще се запознаят със скаутското движение и вземат няколко практически урока по екология. Съчетавайки полезното с приятното, те ще получат ценни съвети как да преработват отпадъци и да изработват изкуство от тях, също така как да направят парник, за да изследват естествения парников ефект и изработят хранилки за птици. Следобедните часове, малчуганите ще си устроят скаутски палатков лагер и ще се научат да правят пясъчен воден филтър за пречистване на водата.

Скаутският ден е разделен на две части – от 10:00 до 12:30 часа и от 15:00 до 17:30. Начална точка е Adventure Center Borosport. След кратък поход в планината, децата достигат до мястото за техните скаутски приключения. На обяд групата се връща в Adventure Center Borosport за кратка почивка, а следобед малките скаути потеглят обратно за още скаутски приключения в планината. В края на деня, скаутите ще се отдадат на забавни игри с разузнавателна цел.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close