РазвлеченияРегионални

„Скай спорт Самоков“ вдига адреналина на самоковци – предлагат полет с хеликоптер

Жанета Димитрова

От скоро често чуваме звук от хеликоптер да огласява града. Много хора се чудят какво се случва, накъде лети той или казано направо какъв му е случаят. Ето го и отговора – това е новото допълнение в асортимента от покачващи адреналина съоръжения на „Скай спорт Самоков“. Полетът с хеликоптер трае около 10-12 минути и струва 89 евро на човек, като при пълна кабина от 3-ма човека цената малко спада.

За новото начинание и интереса към него разказва Захари Велчев, основател на „Скай спорт Самоков“, като човек с афинитет към авантюристичните изживявания и желание да предаде своя дух на хората около себе си.

„В началото използвахме хеликоптера за лично удоволствие, след това решихме да го добавим към услугите, които предлагаме в „Скай спорт Самоков“. Казахме си, че след като имаме наличен този ресурс е удачно да се възползваме от него. И по този начин да съчетаем приятното с полезното. Оказа се, че има интерес от страна на хората, които могат да си го позволят, понеже този вид услуга изисква по-сериозни консумативи, а това вдига цената. За периода от две седмици, понеже толкова време функционира хеликоптерът, са се качили между 10 и 15 човека, което от своя страна не е малко. Някои сме возили до София и Пловдив, климатичните условия са подходящи за такива разстояния. За бъдеще планираме да въведем полет с мото-делтапланер, но това ще стане, когато времето се оправи“, сподели плановете си Захари.

Именно „Скай спорт Самоков“ първи предложиха на територията на града докосване до природата  от птичи поглед с паратрайк и парапланер. Интересът от страна на хората, желаещи да се качат и да изживеят адреналина и да видят града и околността от високо, беше изключителен. Това открехна авантюристичния дух на  мнозина, които веднъж докоснали се до облаците, мечтаят отново да се издигнат „над нещата“. „Скай спорт Самоков“ дават тази възможност на всеки, който има желание да изживее нещо ново или да си припомни емоциите от предишен път, този път всеки може да впусне в  разходка с хеликоптер. Това усещане е неповторимо и доближава хората до вечния порив за летене. Полетът дава възможност да се насладите на невероятните гледки в нашия край. Някой  приемат летенето като спорт, други като емоция, за трети то може да бъде подарък или изненада от любим човек, освен това е доказано – летенето е страхотна антистрес терапия. От „Скай спорт Самоков“ обещават задължително висок адреналин в допълнение с приятни емоции и радващи окото гледки.

 

Related Articles

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close