Ски и зимни спортовеСпорт

Симеон Огнянов трети във Финландия

Христиана Видинова

Националите ни по ски бягане стартираха в събота и неделя в състезанието от календара на ФИС в Рука, Финландия. В съботния ден лъвчетата пробягаха дистанцията от 10 км. в класически стил, а в неделя преодоляха 15 км.  в свободен.

Божидар Димитров (вляво) и Симеон Огнянов (вдясно)
Божидар Димитров (вляво) и Симеон Огнянов (вдясно)

Представителите на самоковския клуб „Рилски скиор“ – Симеон Огнянов, Христина Митева и Божидар Димитров взеха участие и през двата дни. Симеон записа пето място в съботния и трето място в неделния ден. „Състезанието премина добре, въпреки че беше доста тежко и конкуренцията беше много силна. Доволен съм, даже доста от резултата, но, знаете, винаги може и повече.“ – сподели Симеон Огнянов пред екипа на „Самоков 365“.

hrisi
Христина Митева

Христина остана пета през първия и шеста през втория ден. „Това ми е втори старт за сезона. Бих казала, че съм доволна от представянето си, но както каза Мони – със сигурност, можем и повече. Пистата предлагаше изключително тежки условия за бягане и за първи път вземам участие на такова трасе. Не мога да кажа, че беше лесно. Честно казано, очаквах и по-силна конкуренция.“ – добави Христина Митева

Божидар Димитров е с две шести места и през двата дни.

Останалите медалисти от състезанието са Мартин Пенчев, който се окичи със сребро и Нанси Окоро с два бронзови медала.

Очаква се националите ни да се завърнат отново на българска земя преди коледните празници.

 

 

 

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close