БорбаРегионалниСпортСпорт

Силна Биляна Дудова е на финал на световното по борба в Будапеща

Биляна Дудова се класира за финала на световното първенство по борба в Будапеща. Нашето момиче стигна до мача за титлата в категория до 57 килограма след победа с 6:2 над представителката на домакините Емесе Барка.

Двукратната ни европейска шампионка трябваше да се справя с нечистата борба на унгарката, която първо пусна кръв от лицето на Биби, а след това не спря да я скубе по време на цялата схватка.

Дудова успя да хване Барка в клинч още в първата минута за две точки, но не успя да завърши пренасянето и остана само с тях. Биляна взе медицински таймаут заради кръвта от ноктите на съперничката, но това не само не и помогна, а напротив – донесе наказателна точка в полза на Дудова за 3:0, какъвто беше резултатът в края на първите три минути.

Българката покачи преднината си на 5:0 още в началото на втората част и отново взе медицински таймаут. Проблемите за Дудова в крайна сметка започнаха да работят за Емезе Барка, която бързо върна две точки. Унгарката обаче бе принудена да бъде свръхагресивна и ново наказание донесе нова точка на Дудова за 6:2, по какъвто начин завърши и този мач.

Съперничка на Дудова на финала утре ще бъде китайката Ниннин Жун, която спечели с технически туш срещу норвежката Грейс Бюлън.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close