Седмицата

„Сили имам да се боря” участва в обучение в Боровец

stanimir hasyrdjievСамоков 365

В Боровец се проведе обучение, организирано от Националната пациентска организация, насочено към сдружения от региона. Участие в него взе сдружението на жени с онкологични заболявания „Сили имам да се боря“. Национална пациентска организация е учредена през януари 2010 година като обединение от юридически лица – пациентски организации в резултат на острата нужда от силен и обединен пациентски глас, който да отстоява интересите на всеки пациент, независимо от неговото заболяване, пол, възраст, етнос, религия, сексуалност, политическа принадлежност. Д-р Станимир Хасърджиев е един от основателите и настоящ председател на Управителния съвет на Национална пациентска организация (НПО) – най-голямата пациентска организация в България. В нея членуват повече от 78 организации, представляващи пациенти с различни социално-значими заболявания.

От септември 2011 до септември 2012 г. той представлява българските пациенти в Надзорния съвет на Националния здравно-осигурителен фонд.
Д-р Хасърджиев е Изпълнителен директор на Европейската асоциация на пацентите с чернодробни заболявания (ELPA), член на множество регионални и международни организации и сдружения, в това число World Hepatitis Alliance, European Community Advisory Board, International Capacity Building Alliance и други. Носител е на много български и международни награди. През 2011 г. Националната пациентска организация е наградена с Effie Worldwide Awards за осъществената от нея кампания „Ако здравно-осигурителната система не те чува“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close