Самоков

„Сили имам да се боря” събраха над 1400 лв. на благотворителен базар

сдружениее Анна Манова

Момичетата с храбри сърца от сдружение „Сили имам да се боря” за пореден път доказаха, че има ли желание, има и начини. За изключително кратко време един от „двигателите” на „бойния” тийм Анита Симитчиева успява да сглоби чудесна благотворителна изложба във фоайето пред Художествена галерия „Проф. Васил Захариев”, заедно с  най-силното си рамо – нейната сестра Елица.

Така в рамките на празника на града, на 17 август, те успяха да преобразят цялото пространство в своеобразна галерия, на която главен участник бяха дърворезбите на Спас Чальов и изделията на дамите от сдружението, заедно с няколко платна, както и снимки, предоставени от самоковския фотограф Георги Големинов. Присъстващите можеха да се насладят на талантите на тези личности и да си закупят артикула, който най-силно ги е впечатлил – било то някоя майсторска дърворезба, декупажно изделие, картичка, бижу и т.н.сдружение 2

На откриването на изложбата Анита Симитиева обясни, че изминалата година /която за тях е от профилактичните прегледи през октомври до октомври/ е била изключително трудна, но това не е оплакване, а мотивация за бъдеща борба и още една идея оптимизъм. Като подчерта, че базарът става традиционен за тях и ще се стремят всяка година да изненадват присъстващите с нещо ново и различно.

Изложбата продължи от 17 август до 24 август /включително/. За този период са събрани 1425 лв., като средствата ще бъдат използвани за обновяване на сдружението.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close