Слайд категория

Сигурността в селата излиза на преден план

Rabota sigurnost samokovРъководството на ОДМВР-София проведе работна среща със зам.- областния управител на Софийска област София Торолова и Полина Маринова от Агенцията по заетостта, на която бяха обсъдени въпроси, свързани с реализацията на Национална програма „Сигурност“.
Присъстващите, сред които и началниците на 12-те районни управления “Полиция” в структурата на ОДМВР- София, се запознаха с длъжностната характеристика на пазачите- сътрудници по опазване на обществения ред, които няма да имат полицейски правомощия, а само сигнални функции. Контрол върху дейността им ще осъществяват кметовете на населените места, районните управления „Полиция“ и Агенцията по заетостта.
След задълбочен  анализ, съобразен с индивидуалната специфика на всеки един регион на територията на областта, участниците в срещата уточниха разпределението на пазачите, което е в пряка зависимост от броя на регистрираните безработни спрямо необходимия минимум от четирима пазачи в населено място.
Процедурата ще стартира след подписването на окончателната заявка от директора на ОДМВР- София и областния управител на Софийска област.

56 са отпуснатите бройки от Областна администрация за Община Самоков по програма „Сигурност“. Те ще бъдат насочени към места, където няма районни полицейски управления и участъци. За нашата Община това са 14 села – Говедарци, Бели Искър, Доспей, Ярлово, Ковачевци, Алино, Рельово, Райово, Широки дол, Белчин, Радуил, Марица и Гуцал. Работодател на наетите по програмата е областният управител. Безработните лица ще бъдат назначени на пълно работно време за срок от 8 месеца. На всеки пост ще работят по четирима души на две смени като пазач-сътрудник по опазване на обществения ред. Ще подпомогнат за справянето с битовата престъпност, опазването на селскостопанската продукция, ще сигнализират органите на реда за всяко закононарушение.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close