ЗлободневноРегионалниСамоков

Сигнал: Съседи ми крадат дървата и на всичко отгоре ме обиждат и бият

„Самоков 365”

До редакцията на „Самоков 365” достигна сигнал от притеснени жители на кв. „Самоково”. Те алармираха, че от зимата имат проблеми със свои съседи, които  крадат техните дърва, а наред с това в началото на тази седмица ситуацията ескалира и те са били обект на груби нападки по техен адрес и дори се е стигнало до бой. Грозните сцени се разиграват на 4 август вечерта пред аптеката, намираща се в общинския блок в квартала и пред множество очевидци.

Пострадалите помолиха да запазим тяхната анонимност докато тече разследването, затова ще изпишем само инициалите им – Р.Б и А.Д. Двете жени работят на Боровец преди ситуацията с коронавируса. Така през март месец, прибирайки се в малките часове на нощта, забелязват как тяхна съседка пълни чанта със собствените им дърва. По думите им когато тя ги забелязва хвърля чантата и побягва. Те бързо подават сигнал до 112. А след това и жалба в полицията.  След около месец Р.Б и А.Д се срещат със същата своя съседка, на която е съставен акт за кражбата. Тя започва да ги заплашва и обижда. По думите на засегнатите обвинената в кражбата и нейното семейство са познати в квартала, те не работят, а се издържат главно от измами и кражби.  Р.Б и А.Д твърдят, че никога преди зимата не са имали конфликти с тези хора, но се налага да подадат още една жалба за нападките по техен адрес.

Ситуацията излиза извън контрол във вторник тази седмица, когато Р.Б и А.Д срещат пред аптеката в общинския блок в кв. „Самоково” дъщерята на жената, която им краде дърва и ги обижда, тя е придружена от своя приятел. Започват отново обиди по адрес на Р.Б и А.Д. По думите на потърпевшите след грубите нападки и псувни следват удари с телефон през лицето на Р.Б и започва бой върху нея. В него, след повикване се включват майка, леля,  дъщеря и нейният приятел. Това се случва около 20:00 часа вечерта пред погледите на множество очевидци. Р.Б пада няколко пъти на земята, удряна е по главата от четиримата души. И пред погледа на А. Д, която също отнася няколко удара и тежки обиди. Р.Б получава редица травми и синини по главата и тялото. Подава трета жалба срещу тях в полицията, извадила е и медицинско.

„Това не може да продължава така. Това е психически тормоз. Подала съм три жалби срещу тях, целият квартал ги познава какви са и кои са. В момента, след побоя, ме боли главата, имам синини по врата, главата, ръцете и тялото. В момента не съм в състояние да работя и да си изкарвам парите за прехраната. Дадох над 100 лв. за изследвания и лекарства. Не стига че ми крадат дървата, а ме и бият”, сподели потърпевшата и се надява да намери справедливост от съответните институции.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close