ЗлободневноРегионалниСамоков

Сигнал: Самоков се превърна в кучешки град

„Самоков 365“

Проблемът с безстопанствените, скитащи кучета в центъра на град Самоков и в целия град е поставян многократно за обсъждане повече от 20 години. Има Общинска програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Самоков. Периодът за действие е 2019 – 2024 г. Но за съжаление решение на проблема – НЯМА.

Снимките, направени на 4.05.2021 г. от центъра на града, пазара, автогарата показват липсата на реални действия от страна на Община Самоков. Въпреки че законът ясно и точно постановява: „Общинските съвети приемат програми за овладяване популацията на безстопанствените кучета и предвиждат средства за изпълнението им” и чл.21 /1/ т.12 от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/. Нашият красив възрожденски град в 21 век се превърна от града на ските в кучешки град. Жалко, но факт.

Наближават празници, които се честват на площада – 9 май, 24 май и изпращането на абитуриентите, 1 юни – Ден на детето, начало на летния туристически сезон. Така ли ще продължаваме да живеем в тази кочина ?

Г – н кмете, г – жо председател на Общинския съвет, господа съветници, АПЕЛИРАМЕ НЕЗАБАВНО да решите проблема с безстопанствените, скитащи кучета в града ни, като в бъдеще не се допуска тяхното присъствие в центъра на града, магазини, училища, детски площадки и др. Разберете, че това е ваше задължение и вие трябва да го решите в дългосрочен план!

От група граждани

 

Related Articles

One Comment

  1. Всяко живо същество има право да живее, да ходи където му е пътя, да се храни… Затова обаче Общината трябва да работи…. За бездомни кучета и котки трябва да се направи приют, където да бъдат прибрани животните от улицата, да са нахранени и напоени, да са излекувани и да им се търси дом…
    Ако пък не се направи приют… Общината трябва да направи хранилки за кучета и котки за да не са гладни, да ги кастрира, да ги лекува и да следи да не ги тормозят и убиват…
    Всичко извън тези мерки за животните по улиците и по домовете е незаконно!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close