ЗлободневноОбществоРегионални

Сигнал: По линията Самоков – Говедарци пътуваме един върху друг в условия на пандемия

„Самоков 365“

По линията Самоков – Говедарци ежедневно пътуват множество хора, които в условията на пандемия са почти един върху друг и без да носят предпазни маски. Това алармира самоковката Мария Ицова, на която всеки ден се налага да взима буса и да се движи по споменатата линия и то с голяма доза притеснение.

По думите й има промяна в разписанието на микробуса като са премахнати два курса, което съвсем логично предизвиква струпване на хора. И това принуждава повечето от пътуващите, за да се приберат, да се возят правостоящи.

„Навалицата е непоносима, бусът е претъпкан. Аз пътувам в този микробус за работа и съм правостояща буквално всеки път. Никакви маси не могат да ни спасят, защото буквално си дишаме и кашляме във вратовете.Не знам защо промениха разписанието – има много хора потърпевши и е въпрос на време и малшанс да си спретнем една мини пандемия в Самоков и четирите села по Искровете“, пише в сигнала си до нашата медия Ицова.

Тя недоумява също какво е наложило смяната на разписанието. Старото разписание си стои на табелата от където тръгват микробусите, а новото е на витрината за информация.

„Ако човек не е самоковец, или редовно пътуващ, може да си висне на мястото за тръгване и да не знае защо. Ама е добре и да се попита в общината защо я спретнаха тази промяна. Навсякъде ни се говори за дистанция и как да кихаме, а в микробусите за Говедарци въздуха с нож да го режеш“, заключава Мария Ицова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close