ЗлободневноОбществоРегионалниСамоков

Сигнал: Полагат асфалт върху кал и вода по пътя Ковачевци – Ярлово  

 „Самоков 365“

За некачествен ремонт по пътя между самоковските села  Ковачевци – Ярлово сигнализира Данаил Петров. Той самият, пътувайки по отсечката забелязва как се запълват дупките – без да бъдат изрязани или полагани с битум.

„Искам да съобщя за лош ремонт на пътя Ковачевци – Ярлово. Станах свидетел как протичат ремонтните дейности. Нямаше изрязване на дупките, нито полагане на течен битум за залепване на асфалта. Просто се насипва и след това се валира. А малките дупки се утъпкваха с крак. Този асфалт ще се изрони още при първия дъжд или сняг“, пише в сигнала до нас Петров. И допълва за ВиК авария, която е дългогодишна.

„На влизане в село Ярлово, над старата леярна, има авария на водопровода от където целогодишно извира вода. Всичко е в кал. Положиха асфалта върху калта и водата. За тази авария има многократни сигнали до ВиК Самоков, както и до кмета на селото, но мерки не се предприемат. Ако се разходите тези дни преди да се е отмил асфалта, ще се убедите в качеството на ремонта“, допълва той.

Изкърването на участъка започна в началото на тази седмица като част от цялостна поръчка с целеви средства за четъртокласната пътна мрежа. Това са и последните за тази година ремонтни дейности, следващите са планирани за след март месец. Какво и как е свършено ще се проличи съвсем скоро. Остава въпросът кой и до колко следи за изпълнението и качеството на ремонтните дейности или просто всичко се прави за отбиване на номера?!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close