Седмицата

Сеч вилнее на Ридо

sech2Докога ще продължава това?

Мария Галчева

Отново станахме свидетели на изключително нагло и безобразно посегателство върху гората на Ридо. Само месец по-рано медиите бяха извикани на среща, на която се представиха новите мерки срещу нападенията върху гората.

Кога думите ще се превърнат в дела?

Преди около година започна масираното медийно отразяване на вандалските изяви в Ридо и Лаго, които са под носа ни. Съвсем отделно е положението извън тези две локации. То не е розово със сигурност.

Сега, година по-късно принципна разлика в положението НЯМА. Отидете там и се убедете сами. Смениха се началници, но не се смениха похватите. Разберете – всички са виновни. Едните с мълчанието си, другите със сечта си.

Това с поредната доза снимки на мъртви дървета превърна самоковци в участници в едно голямо Тъпет шоу, в което героите са палячовци и то от най-нескопосаните. Разбира се, виновни няма, защото никой нищо не е видял.

Всичките ни материали, посветени на тази тема започнаха да водят собствен живот, благодарение на което част от обществото чувствително усили реакциите си и осъди това, което ви показваме. Но няма реакция от хората, заети в изпълнителната власт. Ако имаше такава, нямаше отново и отново да приказваме и пишем едни и същи неща.

Приканваме отново кмета и общинските съветници да организират среща, на която да се вземат конкретни мерки срещу тази, без извинение, същинска простотия.

Иначе най-вероятно ще стане така, че някои ще ходят да садят дървета, за да има кой да им се смее, оглушавайки околността с рев на резачка.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close