ОбществоРегионални

Серия от прояви ще отбележат 55-годишнината на “Самел-90” АД

Анелия Балабанова

Серия от събития през годината ще отбележат 55-годишния юбилей на „Самел – 90” АД. Фирмата е основана през 1964 г. като завод за комуникационно и електронно оборудване на Българската армия. В последствие компанията разширява дейността си като произвежда LED осветление, смутители, радари, а от миналата година заработи и цех за бронирани автомобили. „Работим с повече от 30 страни по света като Египет, Индия Индонезия, Германия, Англия  – коментира изп. директор инж. Петър Георгиев акцентирайки, че предприятието разчита най-вече на износ. Към днешна дата в него работят над 500 човека.

Днес доброволци от фирмата засадиха символично 55 плодни дръвчета. Те ще оформят градина с млади овошки синя слива, сорт Стенлей. Това е първото събитие, което постави началото на честванията по повод юбилея. За седмицата на гората, която традиционно се провежда в началото на месец април е планирана инициативата „Млад лесовъд”. В рамките на нейното провеждане предприятието ще предостави по пет дръвчета на училищата в града, които да бъдат засадени от учениците в техните дворове. Част от празничните прояви е и благотворителният конкурс „Писано яйце и великденски козунак”, която ще се проведе на 24-ти април. Очаква се в него да се включат  служители от фирмата и всички желаещи да покажат творенията си. Събраните средства ще бъдат предоставени като подкрепа на ЦСРИ-Самоков. През лятото /27-28 юли/ „Самел 90” ще организира спортен поход до Рилския манастир /с два лъча – пешеходен и моторизиран/ с тържествен молебен и освещаване иконата на св. Иван Рилски. За началото на август е планиран организиран тийм билдинг „Под звуците на Искъра” в местността „Чакърови поляни”. Всички бивши и настоящи работници могат да се включат в него. Кулминацията на честванията ще бъде през есента. 27-29 септември е кулминацията с баскетболния турнир „55 години „Самел – 90” АД. Няколко дни след това е и юбилейното тържество, съчетано с ден на отворените врати във фирмата.

Всяко едно от планираните мероприятия е един малък празник. По думите на ръководството една от целите е да напомнят, че има такава фирма с 55-годишна история. „Надяваме се да продължава да я има” – заяви инж. Петър Георгиев добавяйки, че най-важното, което е направено през това време е запазването на предприятието. „Продължаваме да го развиваме доколкото са ни сили като всяка година успяваме да инвестираме, привличаме нови клиенти, пазари и продукти” – заключи той в навечерието на 55-годишния юбилей.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close