Седмицата

Селските кметове в крак с технологиите

SAM 2500В сряда се проведе заключителната среща по проект „Повишаване на знанията и уменията на кметовете и техническите изпълнители от кметствата на община Самоков за работа със сайтове и административно-правни програми за електронни услуги на гражданите”, спечелен от Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” по програма „Глобални библиотеки”.

Обученията стартираха от 17 юни и през цялото лято кметовете на 24-те села в общината залягаха здраво над компютрите. В сряда те, заедно с техническите изпълнители, получиха своите сертификати за преминатия курс на обучение. Присъстваха Полина Спасова като представител на Общината и Румяна Цолова от СНЦ „Реформа и развитие”, партньор по проекта. Удостоверенията бяха връчени от Албена Ихтиманска – главен координатор. Тя не спести благодарностите към своите колеги от библиотеката – Наталия Радева и Антоанета Божкова, които проведоха практическите занимания.

Една от основните цели е повишаване качеството на извършваните административни услуги на гражданите по електронен път. По този начин ще се създаде реална възможност 10 706 жители на селата в община Самоков да бъдат обслужени на място, в самите кметства. Очакванията са повишаването на техническите умения да доведе до по-бързи справки и услуги.

През следващата седмица предстои да се проведе поредното обучение за повишаване компетенциите на селските кметове и наместници. В рамките на 3 дни – от 25 до 27 септември хотел „Ела” ще бъде домакин на семинар, свързан с проблемите на местното самоуправление. Организатор е Националното сдружение на общините.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close