Култура

Седмица на Коледните празници в Читалището

chitalishteЗоя Станкова

 

Традиционната седмица на коледните празници в Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” ще се проведе през втората половина на месец декември и по-конкретно в периода 16-22 декември.
В подготвените събития се предвижда да вземат участие почти всички творчески колективи към културната институция – два големи концерта, занимания за най-малките читалищни дейци и много коледно настроение.
В четири от дните ще има събития като започваме на 16 декември в 17.00 часа с откриване на изложба „Зима” на Школата по изобразително изкуство „Захари Зограф”, с ръководител Пенка Боянова и коледен базар. В същия ден, от 18.00 часа ще се състои коледен концерт с участието на смесен хор „Рилска песен” с диригент Иван Янков, Вокално-инструментална група „Лунни лъчи” с ръководител Цветан Ангелов, Вокална група „Дилижанс” с ръководител Димчо Тосков, Дамска вокална група „Самокови” с ръководител Деница Михайлова и Фолклорен танцов ансамбъл „Самоков” с ръководител Борислав Искрев.

На следващия ден, 17 декември, от 14.00 часа ще има работилница на Дядо Коледа – за децата от детските школи към Читалище-паметник „Отец Паисий-1859”.
На 18 декември от 17.00 часа ще има изложба-базар на школата по изобразително изкуство „Захари Зограф” и клубът по приложно изкуство, а след това, от 18.00 часа, коледен концерт с участието на Школата по пиано, Школата по акордеон, Клуб по спортни танци, Школа по танцово изкуство, Школа по актьорско майсторство и Мажоретен състав „Самоков”.

На 22 декември седмицата на Коледните празници ще приключи с  коледен карнавал за децата от детските школи към Читалището, който ще бъде от 15.00 часа.

За поредна година колективът на Читалище-паметник „Отец Паисий-1859”, школите, клубовете и техните ръководители подготвят една интересна седмица под знака на вълшебството на Коледа, примесен с творчество, усмивки и много добри пожелания.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close