ОбществоРегионалниСамоков

Седмица на духовността по повод 24 май организираха от ОУ „Христо Максимов“

„Самоков 365“

Във връзка с предстоящия Празник на славянската писменост и българската просвета и култура 24-ти май, седмицата 17-ти май – 23-ти май е обявена за Седмица на духовността в ОУ „Христо Максимов“.

Всички ученици от начален етап я отбелязват с различни мероприятия, като началото бе поставено от първокласници с техния Празник на буквите. Второкласниците проведоха различни дейности. Разделени на равнопоставени екипи, те играха, четоха любими приказки, състезаваха се, рисуваха, творяха и изработиха красиви картички по повод 24-ти май. Учениците от трети и четвърти клас сътвориха своя неповторима Стена на приказките, където нарисуваха своя любим приказен герой и написаха сентенции, които ни напомнят за огромните ползи от четенето на книги. След това, взели в ръка любимата си книжка, те се отправиха на пешеходна разходка до централната част на града, където разгърнаха страниците на любимите си четива и се отдадоха на приятното занимание под открито небе. Те посетиха Историческия музей в Международния ден на музеите /18 май/, както и детския отдел на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски“. За малчуганите следобедът бе изпъстрен с позитивни емоции, съчетани с нови знания и приятни моменти с приятели и съученици. Вълнуващо за четвъртокласници бе и състезанието „Читатели – мечтатели“.

За дните, посветени на духовността, учениците разбраха, че тя  е едно пробуждане, вътрешна потребност да опознаеш, да почувстваш, да бъдеш, да растеш, да провокираш ума и сърцето си за нови духовни постижения, предизвикателства и преживявания.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close