Седмицата

Седем номинации за Вл. Георгиев в класация на Kmeta.bg

v.georgievСамоков 365

 

Кметът Владимир Георгиев е с номинация в седем категории в годишната класация на сайта на българските общини Kmeta.bg. В класацията участват всички кметове на 264 общини, като са разделени в три категории – малка, средна и голяма община.

Община Самоков попада в категорията на средните общини и в резултат на предварително проучване е класирана за категориите на общините със ефективно управление на европроекти, припомням, че за четири години са усвоени над 30 млн. лв. Номинацията в категория популяризиране на местния туризъм основно се дължи на фактa, че община Самоков в последните години активно се подготвя и участва в национални и международни туристически изложения, изготвя множество рекламни материали за промотиране на дестинацията и реализира различни инициативи, свързани с туризма.

Номинациите за община с модерно земеделие са в резултат на политиката на общината, свързана с намаляване броя на пустеещите земи, реализиране на различни инициативи, свързани с развитието на земеделието и подпомагане на замеделски производители. В категорията за осигуряване на пълноценна жизнена среда е отчетено промяната във визията на Самоков, реализираните различни благоустройствени мерки, нови детски и спортни площадки и др.

Последната категория, в която община Самоков е номинирана е за опазване на природата, която е продиктувано от фактът, че в последната година се изготвиха цялостни проекти за зелените системи на града, за парковете и зелените площи на територията, както и фактът, че общината демонстрира отговорно поведение към опазване на околната среда. Две от номинациите са лично за кмета Владимир Георгиев в категориите – кмет на годината, която обхваща целия период на мандата и кмет на гражданите. Припомняме, че кмета на Самоков стана и кмет на месец май с подкрепата на гражданите. Гласуването става онлайн на сайта на портала Kmeta.bg.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close