Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

 Сдружение „Сили имам да се боря” с награда за активен принос в кръводаряването

Анелия Балабанова

В деня на кръводарителя СЖОЗТС „Сили имам да се боря” в Самоков, с председател Анита Симитчиева, получи отличие като партньор на НЦТХ за кръводаряване в малки населени места.

Сдружението е в основата на станалите вече традиционни акции по кръводаряване. Те се провеждат два пъти годишно – пролет и есен със съдействието на Националния център по транфузионна хематология /НЦТХ/, БЧК и Община Самоков.

Сред верните съмишленици на каузата са DJ Marek – Марек Петров и Евелина Динкова. Грамотата с благодарност за проявена съпричастност, активно участие и специален принос за насърчаване и провеждане на редовни кръводарителски кампании беше връчена от д-р Николай Николов – директор на НЦТХ. За съжаление по същото това време стана инцидента с блъснатата жена в центъра на Самоков. Състоянието й остава сериозно. Има опасност за живота на 50-годишната Недялка Джикова, която и се нуждае от кръвопреливане. В подобни тежки ситуации благородният жест с даряване на кръв намира своето реално измерение.

„Предвид епидемиологичната обстановка, в която се намираме не можем да организираме изнесена благотворителна кръводарителска кампания. В града ни има много редовни кръводарители и в случай, че някой би желал да дари кръв за съгражданката ни, може да го направи в болничното заведение, където е настанена или в Националния център по трансфузиционна хематология” – споделят Анита и Елица Симитчиеви като не пропускат да споменат, че всяка подкрепа е важна.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close