Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Сдружение „Сили имам да се боря” рисуваха с пръсти на 1 септември

„Самоков 365”

Членове на Сдружението „Сили имам да се боря“ и техни близки рисуваха заедно с пръсти, ръце и душа. Интересното и творческо  събитие се проведе на 1 септември на открито в Туристическата градина.

Сдружение „Сили имам да се боря“ работи съвместно по проект „Заедно срещу рака“ с Фондация „Ценности, добродетели, интегритет”. В тази връзка на първи септември те поканиха своите членове и сподвижници да се присъединят към тях и да порисуват заедно, с пръсти и с душа за каузата. Идеята на проекта е членове на сдружението „Сили имам да се боря”, техни близки и приятели да рисуват с пръсти съвместно със своите деца и така да прекарват качествено време заедно, чувствайки и подкрепата на по-младите членове на семейството. Очаква се по този начин проектът да създаде здравословна социална среда за тях, която да произведе оздравителен, благотворен ефект както върху майките, така и върху децата и младежите, ангажирани в проектните дейности.

Възрастовата група на основните бенефициентите по проекта е от 8 до 65 години – деца, младежи, хора в зряла възраст и възрастни. Участие ще вземат повече от 20 деца и младежи по време на работните ателиета и поне 2-3 пъти по толкова по време на заключителната благотворителна изложба. Първата среща приключи успешно и зареди участниците с много положителна и цветна енергия. В рамките на 4 месеца до края на 2018 г. ще бъдат проведени 6 работни ателиета по групово рисуване с пръсти, като проектът ще приключи с коледна благотворителна изложба, която ще събере средства за каузите на сдружението на традиционния Коледен бал “Розовата Коледа” на 12.12.2018 г.

Проектът е финансиран по конкурс на Обществения борд на „Телъс интернешънъл – България”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close